Notícies breus II

28 de març de 2006

Eclipsi parcial de Sol
Demà, 29 de març, es produirà un eclipsi total de Sol que serà visible a una estreta franja que travessa bona part del planeta. L'ombra de la Lluna tocarà la Terra a l'est del Brasil i creuarà l'Atlàntic, el nord d'Àfrica i l'Àsia Central, on l'eclipsi finalitzarà a la caiguda de la tarda a la Mongolia més occidental. L'eclipsi serà parcial a una franja molt més ampla que inclou els dos terços septentrionals d'Àfrica, Europa i Àsia central.

A Barcelona, l'eclipsi començarà a les 11:21 hores del matí. El màxim enfosquiment, que serà d'un 32,5%, tindrà lloc a les 12:21 hores. A les 13:23 hores finalitzarà la parcialitat.

El Departament d'Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona disposa d'una web amb molta informació sobre el fenomen i a través de la qual es podrà seguir en directe. Cliqueu
aquí.

Groenlandia pateix terratrèmols de gel
El diari La Vanguardia publicava fa uns dies una interessant notícia en la relació a una investigació recentment apareguda a la revista Science. Es tracta d'un estudi que relaciona l'escalfament global, el desglaç dels glaciars i els terratrèmols. A l'illa de Groenlandia han pogut comprovar com blocs de gel de la mida de Manhattan cauen desenes de metres en segons i alliberen tanta energia com un sisme de magntitud 5. Podeu llegir la notícia
aquí.

Ambient de primavera
Des d'aquest passat cap de setmana, el temps està sent plenament primaveral. Les temperatures han experimentat un marcat ascens, especialment les màximes. A més a més, avui dimarts ha bufat el vent de ponent, amb alguns cops moderats al centre del dia. Aquest vent arriba sec i reescalfat a la línia de la costa. A Barcelona, la màxima ha pujat fins als 22ºC i la humitat relativa ha baixat fins al 21%. Durant els propers dies es mantindrà el temps estable, amb la presència d'alguns intervals de núvols prims. Les temperatures encara pujaran més, circunstància que podria provocar la formació de boirines o bancs de boira arran de costa. En cas de que això passi, l'ambient serà fresc i humit.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP