Dia Meteorològic Mundial

23 de març de 2006

Avui dijous s'ha celebrat, com cada any, el Dia Meteorològic Mundial, que conmemora l'aniversari del naixement de la Organització Meteorològica Mundial (OMM), creada el 1950 com a organisme internacional que agrupa i coordina els Serveis Meteorològics d'arreu del món. Cada any, l'OMM dedica aquest dia a algun tema d'actualitat relacionat amb el món de la meteorologia. El lema d'enguany és: Previsió i mitigació de desastres naturals.

Per segona vegada, la celebració s'ha preparat conjuntament entre el Centre Meteorològic Territorial a Catalunya de l'INM i el Servei Meteorològic de Catalunya, dins el marc de col·laboració que s'ha instaurat entre ambdues institucions.

L'acte ha tingut lloc a l'Auditori Winterthur, situat a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Allí ens hem aplegat unes 310 persones: professionals del món de la meteo, homes i dones del temps, aficionats, estudiants universitaris, ... Després d'un seguit de discursos per part de les autoritats presents, s'han entregat els diplomes de l'INM als col·laboradors distingits de l'any. A continuació, la Dra. Maria del Carmen Llasat ha pronunciat la conferència que portava per títol: "Catalunya, un país d'elevat risc meteorològic?" Les inundacions, les calamarsades i els incendis forestals han estat tres exemples de fenòmens adversos que pateix el nostre país. No podem lluitar contra la natura, però podem millorar factors com la vulnerabilitat i l'exposició al risc per evitar greus danys. Cal aprofundir el nostre coneixement en aquesta vessant, per reduir el nombre de víctimes mortals durant els propers anys, tant a escala local com global.

Tot seguit hem gaudit d'un petit concert a càrrec del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. I per acabar, hem près un refrigeri molt ben assortit, que ens ha permès retrobar-nos i xerrar amb les nostres amistats del món de la meteo.

1 comentarios:

Mariscal Tro ha dit...

Acte perfecte però llarg, molt llarg.
En Joan Pallisé i en Miguel Lara varen seure nolt separats (¿?).
A nivell funcionari tant del INM com del SMC total coleguisme. A veure si algún dia es posen d´acord els seus respectius jefes...
Vaig trobar a faltar al Conseller Milà. També em faltaba algún " pez gordo" de Madrid. La Narbona deu tenir altres cabories...
Molt records.
Mariscal Tro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP