Ja és primavera !!!

20 de març del 2006

Avui al vespre, a les 19 hores i 26 minuts, ha començat la primavera astronòmica. Aquest equinocci marca l'inici de la nova estació, que finalitzarà el proper 21 de juny, amb el solstici d'estiu.

Aquest any ha arribat el dia 20 i com passa amb totes les estacions, l'inici no s'escau en un dia fix. L'arribada d'aquesta estació ve precedida d'un seguit de senyals que adverteixen de l'arribada de l'estació de la regeneració de la vida, del despertar de la natura després del fred hivernal. El color de la natura es desperta i va prenent vida; aquesta és l'època del reverdiment dels camps, de la florida de les plantes i sobretot del bon temps.

Durant les últimes jornades el temps ha estat força "primaveral". No tant pel que fa a les temperatures, que encara es mantenen fresques, sinó per la variabilitat. La nuvolositat ha estat abundant, amb alguns ruixats irregulars i intermitents. Aquesta situació es mantindrà durant els propers dies, amb un temps canviant i amb un ambient frescot. A finals de setmana, el sol sembla que guanyarà terreny i que les temperatures experimentaran un clar ascens.

La primavera d'enguany comença amb millors perspectives que la de l'any passat, quan estàvem immersos en una forta sequera. La darrera tardor i el passat mes de gener van ser plujosos, fent que actualment les reserves d'aigua de les conques internes catalanes hagin augmentat fins gairebé el 70%. I ben aviat s'iniciarà el desglaç de les neus del Pirineu, on s'han acumulat importants gruixos. Aquesta gran quantitat d'aigua farà baixar ben plens els rius pirinencs, augmentant encara més el nivell dels embassaments. Tot i això, no s'ha d'abaixar la guàrdia, i cal seguir estalviant aigua. A més a més, cal que continuï plovent durant els propers mesos, ja que aquestes pluges seran vitals per l'agricultura i per als boscos, ja que d'aquesta forma disminuirà el risc d'incendis del nostre país de cara a l'estiu.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP