Torna el temps estable

16 d’abril del 2007

Comencem setmana i ho fem amb un retorn del temps estable. Bona part de la setmana passada va estar marcada per una situació de llevant. Aquestes situacions acostumen a deixar precipitacions abundants, sobretot, a la meitat est de Catalunya. Però en aquesta ocasió, tot i que inicialment el models meteorològics pronosticaven força aigua, les precipitacions recollides han estat menors, sobretot si les comparem amb les registrades durant els primers dies d'aquest mes. Els capritxosos moviments de les depressions mediterrànies sovint provoquen aquestes diferències entre la pluja prevista i la recollida finalment.

Al barri de Sants de la ciutat de Barcelona tan sols vam recollir 7,8 mm. Les precipitacions més abundants van caure, sobretot, a les comarques del Ripollès i de la Garrotxa, amb quantitats properes als 100 mm. En general va ploure a tot el país. I una vegada més, han estat unes pluges molt beneficioses, tant per als boscos com per a l'agricultura. A més a més, els embassaments han començat, poc a poc, a augmentar les seves reserves, tot i que encara caldrien més pluges per sortir de la situacio de sequera actual.

Durant aquestes darreres jornades, la nuvolositat va ser força abundant, fent que les estones de sol fossin escasses. Les temperatures no van experimentar gaires variacions, amb uns valors no massa frescos. L'estat de la mar es va alterar per efecte dels vents, que van bufar d'entre llevant i gregal.

A partir d'ahir diumenge, les estones de sol van començar a guanyar terreny, a mesura que la pertorbació s'anava desfent dins de la Mediterrània. Altre cop tornem a estar sota el domini de les altes pressions. No obstant, l'estabilitat no és absoluta. La presència del sol ha fet pujar força les temperatures, tant ahir com avui. Això ha fet que durant les tardes hagin crescut petites tempestes, que han afectat, especialment, a punts de la Catalunya central i de les Terres de Ponent. Avui, a diverses localitats catalanes s'han assolit ja els 27 graus de temperatura màxima. I durant les hores nocturnes, el mercuri dels termòmetres ja no baixa tant com en dies passats.



Aquestes últimes pluges i l'ascens de les temperatures faran que la primavera esclati amb força durant les properes jornades. En pocs dies podrem veure com la natura experimentarà un canvi important, que fins ara encara no s'ha produït.

Foto: Webshots

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP