El Dia de la Marmota

3 de febrer de 2006

Ahir, a la localitat de Punxsutawney (Pennsylvania), es va celebrar el 120è Dia de la Marmota. Aquesta festivitat, que en Bill Murray revivia innumerables vegades a la pel·lícula Atrapat en el temps, té com a principal protagonista a la marmota Phil. Cada 2 de febrer, els membres del Groundhog Club's i nombrosos curiosos es reuneixen al voltant del cau d'aquest simpàtic animaló. Al treure'l, si aquest s'amaga ràpidament és perquè s'ha espantat al veure la seva pròpia ombra. Això farà que estigui hibernant durant sis setmanes més. La raó és que si el sol llueix intensament a l'hivern és perquè predomina l'aire polar, molt sec i fred. En canvi, si no veiés l'ombra a causa de la nuvolositat i d'un aire més càlid i humit, que indicaria la imminència de la primavera, la marmota, l'animal més dormilega per excel·lència, posaria fi a la seva hibernació.


Doncs bé, la previsió d'enguany ha estat de que l'hivern encara continuarà sis setmanes més. La podeu trobar en el següent enllaç.

Als Estats Units, els grangers observen la marmota per decidir quan plantar els seus cultius, encara que segons la revista National Geographic, la marmota només ha pronosticat el final de l'hivern correctament el 28% de les vegades al llarg dels darrers 60 anys.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP