Segona llevantada de l'any

25 de gener de 2006

Segons les darreres actualitzacions dels models meteorològics, el temps estable dels últims dies té les hores comptades. L'arribada d'aire fred procedent de l'interior del continent i d'una pertorbació pel sud de la península faran que la situació s'inestabilitzi força. Podríem tenir la segona llevantada del 2006, després de l'anterior episodi que va tenir lloc durant el pont de Reis. Aquest cop sembla que podria ser més intensa, i amb la combinació de l'aire fred, podrien haver-hi algunes sorpreses, en forma de neu, en llocs on aquest meteor no és gaire habitual d'observar. A dia d'avui sembla confirmar-se que hi haurà temporal marítim i que les precipitacions podran afectar a moltes comarques del país, especialment de la meitat est. La cota de neu serà molt baixa durant la matinada de dissabte, moment en que les precipitacions començarien a caure. Algunes muntanyes del litoral i prelitoral podrien quedan enfarinades. La neu cauria de forma més abundant al sector oriental del Pirineu. Les temperatures baixaran de forma acusada, amb un ambient de rigurós hivern.

Mentrestant, el fred i la neu continuen sent notícia a bona part d'Europa. Impressionants les imatges que arriben des de Grècia i Túrquia, on la situació és força complicada.

Seguirem pendents dels mapes i del cel, ja que aquest proper cap de setmana es presenta molt interessant a nivell meteorològic.

Salut!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP