Pluja, neu i fred

30 d’octubre de 2008

Tal i com indicaven els models meteorològics, el canvi de temps iniciat la matinada de dimarts ha estat considerable, donant lloc a un ambient de ple hivern a tota Catalunya. L'arribada d'una massa d'aire fred d'origen polar i la posterior formació d'una àrea de baixes pressions a la mediterrània, ha provocat una inestabilització del temps. Les precipitacions han estat generals, i en alguns punts força generoses. A la ciutat de Barcelona, depenent del barri, s'han recollit durant dos dies entre 40 i 60 litres/m². El fort descens de la temperatura va fer que aquestes precipitacions fossin en forma de neu, no només a les muntanyes del nord, sinó també a d'altres zones de l'interior i del sud, on no és tan habitual. A la ciutat de Cervera, des de l'any 1916, no havia nevat mai en un mes d'octubre. En algunes zones, la neu va qüallar per damunt dels 700 metres d'alçada. Als cims més alts del Pirineu s'han acumulat fins a 75 cm de gruix, amb temperatures mínimes que ahir van baixar per sota dels -10ºC. Sense dubte, unes temperatures més pròpies del mes de gener o febrer que no pas de finals d'octubre.

Durant la primera part de dijous tindrem un pausa, esperant l'arribada d'una segona pertorbació, que reactivarà les precipitacions de cara als propers dies. Les temperatures ja no baixaran molt més, ja que els vents giraran a component sud, fet que comportarà una pujada de les mateixes i de la cota de neu. Aquesta inestabilitat es podria mantenir durant el cap de setmana, amb domini dels núvols i de les precipitacions.

3 comentarios:

cayecaturas ha dit...

Molt útil el teu blog, el seguiré visitant, t'he vis en el concurs 20 minutos, jo participo en esports, si vols mira el meu blog a veure que et sembla.
salut
caye

Anònim ha dit...

Desde http://soloputa.blogspot.com/

¡¡¡Es irremediable... no pUEDO controlarme!!!
ESTO ES SPAM... EXQUISITA.
SOY......"SOLO PUTA"
Participo en el concurso de blog del 20 minutos.
Hay una cosa que TU puedes hacer por mi culo en la categoria de Blog Erotico....
Muy Buen Blog.Me ha encantado.Yo soy menos inteligente y sólo es un Blog de fotos de mis cachas y poemas guarrotes.Te aseguro que es un Una buena manera de soltar endorfinas! Enhorabuena y espero tu visita.Besos
P.D...copiado por mi jeta de otros que hacen spam..

DIRTY CLOTHES ha dit...

La familia Rufianes se siente más rastrera que cuando el Gobierno ocultó la crisis, pero se ve obligada a mendigar tu voto no por ganar el concurso, si no al menos para poder estar entre los tres finalistas y que el jurado valore su humor gráfico en vista a en un futuro poder salir en su periódico. Son así de vanidosos…
Si te gusta el blog y les votas, te darán las gracias. Si no, que ya sabemos que estas hasta lo cojon… de los spam, critícalos e insúltalos que eso les pone mucho. Y es que los trapos sucios se lavan en casa , o lo que es lo mismo, dirty clothes clean at home ;)
http://www.dirtyclothescleanathome.blogspot.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP