Es pot congelar una onada?

20 d’octubre del 2008

Per la xarxa circulen unes impressionants imatges d'una suposada onada congelada, que inclús ha estat batejada amb el nom de Pixs. Els autors de les imatges situen aquests enormes blocs de gel a l'Antàrtida, on les temperatures són extremadament baixes. Però realment, es pot arribar a congelar una onada d'aquestes dimensions?















Fent una mica de recerca per diverses pàgines i blogs, són diverses les persones que consideren que aquestes grans masses de gel no corresponen en origen a cap onada. Una possibilitat seria la seva formació a partir dels moviments creats en el glaciars a partir de sismes submarins interns que han tingut lloc, en aquest cas, a l'Àrtic.

D'altres afirmen que aquest fenomen sí que es produeix a l'Antàrtida, però esdevé quan es congela la neu a molta pressió. Llavors, es contrau la seva escuma i si no surt a l'exterior, el gel congelat té semblança a una onada.

Deixant de banda aquestes imatges, existeix la possibilitat de que una onada (i el mar) sí que es pugui arribar a congelar. Almenys així ho posen de manifest aquestes fotografies de Rússia.










Font imatges: Internet

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP