Icebergs de colors

12 d’octubre de 2008

Quan pensem en un iceberg, ens imaginem un gran bloc de gel, de color blanc, surant sobre el mar. Doncs bé, fa uns dies vaig rebre a través de la xarxa unes imatges molt curioses, que posen de manifest que no tots els icebergs són 100% blancs.

Per exemple, hi ha icebergs amb franges de color blau. Els autors de les imatges expliquen que això seria degut a què fractures existents en el bloc de gel s'omplen d'aigua procedent dels embats de les onades. Aquesta es glaça tan ràpidament que no forma cap bombolla d'aire, assolint aquesta tonalitat.

Quan un iceberg entra en contacte amb l'aigua del mar, es forma una capa de gel a la seva base inferior. Si aquesta massa d'aigua és rica en algues, l'iceberg pot presentar franges de color verd.D'altres icebergs, formats a l'Antàrtida, tenen ratlles formades per les diverses capes de neu, que reaccionen a condicions diferents. Línies de color castany, negre o grogues són causades per els sediments que el bloc de gel recull a mesura que avança pel terreny, en direcció al mar.Font imatges: Desconeguda

3 comentarios:

hombreperplejo ha dit...

Quina preciositat de fotos! I això de les dites de cada mes em sembla molt enginyós i pràctic.

Quan faci un dels meus monogràfics sobre "Cinema i Climatologia", m'agradaria comptar amb tu com assessor i poder enllaçar el teu blog.

Sort al concurs!

Diego Lázaro ha dit...

Hola company!

Moltes gràcies pel teu comentari.
Encantat d'algun dia poder "assessorar" en quelcom relacionat amb la méteo i el clima.

Salutacions.

hombreperplejo ha dit...

De moment et passo uns links d'una sèrie que faig fer sobre "Cine y Agua", amb articles sobre núvols, pluja i paraigües...

Benvingudes les observacions, crítiques i afegits.

Salut!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP