Canvi d'hora - Horari d'estiu 2011

26 de març de 2011


Una vegada més, el darrer diumenge de març - aquest any és dia 27 - avançarem una hora els rellotges i canviarem a l'horari d'estiu, de manera que a les dues de la matinada seran les tres, i el dia tindrà una durada oficial de 23 hores. Segons l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’horari d’estiu suposarà un estalvi de 29 milions d’euros (impostos inclosos) a Catalunya durant els set mesos que estarà en vigor, principalment en el sector domèstic, en el qual es concentren el 90% dels efectes generats per la mesura.

A l'estiu, el dia s'allarga: el Sol surt abans i es fa de nit més tard, per la qual cosa tenim més hores de llum natural. Avancem l'hora per a aprofitar les hores del matí i estalviar. El canvi d'hora es realitza a tots els països de la Unió Europea i comporta una reducció de la despesa d'energia.

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Sincerament, la despesa d'energia mental i física causada pel canvi d'hora, dóna molt a pensar de si és necessari o no ho és.
Aquest canvi es va iniciar al 1700 i pico per superar una crisi... Em diras que en 300 anys no s'ha pogut tornar a deixar una hora fixe, si total, quan entrem a la primavera ja s'enfosqueix més tard...

Diego Lázaro ha dit...

A l'estat espanyol, el canvi d'hora es va començar a aplicar l'any 1918. Des de llavors s'han produït diverses propostes, ajustos i revocacions.

L'any 2011 seguim canviant l'hora, al març i a l'octubre. Potser el que caldria seria modificar alguns dels nostres horaris del dia a dia, sobretot a nivell laboral...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP