Mànegues davant la costa central

29 d’octubre de 2012

Durant les últimes jornades, Catalunya s'ha vist afectada per una gran varietat de fenòmens meteorològics. Un dels més espectaculars va tenir lloc la tarda de dissabte, 27 d'octubre de 2012, davant les comarques del Barcelonès i Maresme.

Les condicions eren favorables per a la formació de ruixats i tempestes, localment d'una certa intensitat. Van haver-hi algunes calamarsades, rierades i es van poder observar tres mànegues (també conegudes com caps de fibló o trombes marines).

Oriol Rodríguez, observador meteorològic de Badalona, va poder fotografiar-ne un parell. Ens ha fet arribar la següent fotografia, realitzada des de la Platja dels Pescadors d'aquesta localitat. Realment espectacular!!!


En Pere Vivancos va enregistrar el següent vídeo d'una altra mànega que es va passejar per davant la població de Montgat (Maresme). S'aprecien amb detall les dues últimes fases d'aquest fenomen de temps sever: formació d'un embut visible i degradació.Autors fotografia i vídeo: Oriol Rodríguez i Pere Vivancos

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP