Cap al màxim solar

8 d’octubre del 2012




L'activitat del Sol es caracteritza per la presència en la seva superfície de taques, fulguracions i protuberàncies, i en la Terra, s'aprecia en alteracions en la propagació de les ones de ràdio i en una major presència d'aurores polars. Aquesta activitat segueix un període d'aproximadament 11 anys, i està associada al cicle magnètic del Sol. Actualment ens trobem en el cicle solar número 24 que va començar el desembre del 2008 i s'espera que arribi al seu màxim el maig de 2013.

Segons les estimacions realitzades per NOAA i Space Weather Prediction Center, durant la tardor el nombre de taques solars arribarà a valors entre 76 i 99. Gràfiques amb el nombre de taques solars en els últims anys i prediccions de l'evolució del cicle 24 es poden trobar a Space Weather Prediction Center.

Durant els propers mesos seran freqüents les aurores polars, algunes tan espectaculars com les d'aquest vídeo realitzat, entre la tardor del 2011 i la primavera d'enguany, al nord de Noruega, Finlàndia i Suècia.


Font vídeo: Ole C. Salomonsen via Vimeo

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP