Pirineus nevats (febrer 2012)

19 de febrer de 2012

El tram final de la tardor i el que portem d'hivern estan sent força secs a la majoria de comarques catalanes. Durant moltes setmanes, la presència d'altes pressions va impossibilitar l'arribada d'actives pertorbacions a l'àrea del mediterrani occidental. Tan sols el pas d'algunes línies frontals procedents de l'Atlàntic va deixar algunes nevades al Pirineu occidental, especialment a la seva vessant nord.

A finals de gener, entre els dies 27 i 29, una pertorbació freda va deixar quantitats de precipitació significatives a l'extrem nord-occidental de Catalunya, amb gruixos de neu de fins a 80 centímetres al Lac Redon (Val d'Aran). Posteriorment va arribar la gran onada d'aire fred, d'origen siberià però també de característiques polars durant les últimes tres jornades. La neu va reaparèixer al Pirineu durant l'inici i al final d'aquest episodi, acumulant-se gruixos importants, novament al sector occidental i sobretot a la cara nord.

Les imatges que diàriament realitza el satèl·lit Terra de la NASA ens permeten veure com ha evolucionat la superfície de la serralada pirinenca coberta per la neu. I el canvi, en tan sols un mes de diferència, ha estat molt notable. Ara sí que el Pirineu fa goig!

Els Pirineus: comparativa entre el 15-01-2012 i 18-02-2012


Font imatges: NASA

1 comentarios:

Joan VIlagran Pons ha dit...

Hola bones, durant aquests primers d'any 2012 aquí a Besalú va fer molt de vent, però no trobo la força/velocitat amb que anaven les rèfegues de vent. Hem podria alguna persona ajudar a trobar la força del vent en aquestes dates?

premontcal@gmail.com

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP