Gran irrupció d'aire fred siberià (2)

1 de febrer del 2012


Els últims mapes del temps ens continuen indicant que estem a les portes d’una onada de fred siberià de gran magnitud, com les dels anys 1956, 1985. Les temperatures iniciaran aquest dijous una forta davallada i tocaran fons entre diumenge i dilluns. Les glaçades seran generals i intenses, inclús severes a la serralada pirinenca, on es podran registrar valors inferiors als -20ºC.

Avui dimecres ens està creuant una pertorbació camí de la mediterrània, donant lloc a precipitacions febles a moltes comarques del país. Aquestes pluges es mantindran, de forma intermitent i dispersa, fins a la matinada de divendres, bàsicament a les comarques del litoral i prelitoral. I serà a partir de la matinada de dijous quan podran ser en forma de neu, inclús a nivell del mar. Així doncs, demà es podria veure nevar a indrets on no acostuma a fer-ho habitualment.

Està el nostre país preparat davant d’una irrupció d’aire fred d’aquesta magnitud? Resistirà la xarxa eléctrica la descomunal demanda energètica que es produirà durant els propers dies? Fer previsions del temps amb aquests mapes és realment emocionant, però a la vegada genera una certa preocupació pel que pugui passar. En anteriors episodis meteorològics de risc es va constatar com moltes infraestructures i mitjans no van estar a l’altura de les circumstàncies. Creuem els dits desitjant que s’hagin fet els deures.

Abrigueu-vos força, tingueu molt de sentit comú i a gaudir d’aquesta situació meteorològica!!!


Font imatge: Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP