Tardor al Montseny

28 de novembre del 2011

Fa un parell de setmanes, després de les abundants precipitacions caigudes durant la primera quinzena del mes de novembre, vaig anar al Parc Natural del Montseny per a veure com estaven els boscos. Amb la tardor força avançada, les fulles dels arbres caducifolis ja havien adquirit els típics colors groc, marró i taronja.

L'itinerari realitzat va ser el del camí del turó de Morou, amb origen i final a Can Casades, un dels centres d'informació del parc. Des d'aquest punt es poden recórrer diversos camins, tots ben senyalitzats, descobrint així el mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus que formen aquesta Reserva de la Biosfera.

L'efecte de les pluges va ser gairebé immediat. El pantà de Santa Fe del Montseny estava al seu nivell màxim, quan poques setmanes abans presentava un estat ben diferent, amb una reserva d'aigua molt menor. Molts dels camins estaven coberts per una veritable catifa de fulles seques. La sequera viscuda fins a finals d'octubre i l'impacte de les gotes d'aigua ha fet que molts d'aquests arbres caducifolis estiguin ja completament nus.

A continuació, una petita mostra de les fotografies que vaig fer durant la passejada.








Autor fotografies: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP