Pluges de tardor - II

6 de novembre del 2011

De ben segur que algú/na de vosaltres s'haurà preguntat: Quan deixarà de ploure??? Després de tants mesos de sequera, portem dues setmanes ben carregades de meteorologia, on les pluges, les tempestes i la neu estan sent notícia a tota Catalunya. En aquest període de temps, alguns observatoris ja porten acumulats entre 200 i 300 litres per metre quadrat. Molta aigua que ha remullat els boscos i ha fet baixar rieres i torrents que estaven ben eixuts. Els rius tornen a anar ben cabalosos i, tenint en compte que ha plogut molt a les capceleres, els embassaments es reompliran.

Durant el cap de setmana s'ha produït la primera gran nevada de la temporada al Pirineu, sobretot a la vessant nord de la serralada. Les pluges han estat molt abundants a les comarques del nord de Girona i de l'extrem occidental del Pirineu. El Pla de Lleida, la Catalunya central i les comarques interiors de Tarragona n'han quedat una mica al marge d'aquesta última tongada de precipitacions. Les temperatures han baixat lleugerament però encara queda lluny el fred hivernal. Durant les properes hores haurem d'estar pendents d'una petita però activa pertorbació situada sobre l'arxipèlag balear, on hi ha activades diverses alertes meteorològiques.


Mapa de pressió en superfície previst (MM5) - 00 UTC, 07-11-11

Els mapes del temps ens indiquen que demà dilluns persistiran les precipitacions al Pirineu i en punts del nordest de Catalunya. Situació marítima alterada, amb onatge considerable a tot el litoral català. El vent també serà notícia ja que podrà bufar amb força, amb tramuntana a la Costa Brava, gregal girant a nord a la costa central i mestral a la Costa Daurada. A partir de dimarts-dimecres sembla que el temps s'estabilitzaria, tot i que a l'espera d'un altre possible canvi de temps d'aquí a una setmana, amb l'arribada de més precipitacions.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP