Pluges de tardor - III

23 de novembre del 2011

Després de la tempesta ha arribat la calma. Deixem enrera un mes carregat de meteorologia, on les pluges han estat les protagonistes. Alguns dels registres pluviomètrics assolits en alguns observatoris els podem qualificar d'extraordinaris. Fins a gairebé finals d'octubre havíem patit diversos mesos d'intensa sequera. Realment necessitàvem que arribessin les habituals pluges de la tardor. I de cop i volta, ens hem vist afectats per nombroses pertorbacions que han anat acumulant litres i més litres d'aigua, reomplint embassaments, remullant boscos i fent crèixer rius, rieres i torrents. Unes pluges generals i abundants a tot el país.

El Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT) ha elaborat el següent mapa de les precipitacions acumulades entre el 19 d'octubre i el 22 de novembre a partir de la seva xarxa d'estacions meteorològiques automàtiques. Destaquen com a registres màxims els 679 mm a Puig Sesolles (Vallès Oriental), 510 mm a Malgrat de Mar (Maresme), 474 mm a Mas de Barberans (Montsià), 456 mm a Espolla (Alt Empordà), 449 mm a Núria (Ripollès), 438 mm a Espot (2.500 m) (Pallars Sobirà), 359 mm a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), 348 mm a Òdena (Anoia) i 346 mm a Banyoles (Pla de l'Estany). Al barri de Sants de Barcelona s'han recollit 238,2 mm.



Abans del retorn de l'anticicló hem pogut viure un temporal marítim com feia mesos que no succeïa. La darrera depressió que ens ha afectat ha comportat una advecció de vent de gregal a tot el litoral català, generant onades que en alguns sectors han arribat a superar els quatre metres d'alçada. Dimarts a la tarda, a les platges de la ciutat comtal, l'onatge era espectacular. Alguns surfistes i kitesurfistes no van deixar escapar l'oportunitat de gaudir d'aquest temporal.


Platja de la Barceloneta (BCN) - 22/11/2011


Font imatge: METEOCAT
Font fotografia: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP