Els primers aiguats de l'estiu 2010

29 de juliol del 2010

Les fortes tempestes han estat notícia aquesta tarda a la costa central catalana. Després de diverses setmanes caracteritzades per un temps estable i monòton, n'hi hagut prou amb el pas d'una línia frontal, acompanyada d'una massa d'aire més freda, en altura per a inestabilitzar l'atmosfera. A partir del migdia han començat a crèixer diversos nuclis tempestuosos, sobretot a les comarques del nordest. A primera hora de la tarda, la precipitació més intensa s'ha concentrat entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. La gran quantitat d'aigua caiguada sobre la serralada litoral (Corredor-Montnegre) ha fet que les rieres baixessin ben plenes, provocant diverses incidències.

Els 63 litres per metre quadrat recollits a Arenys de Munt han fet que es desbordés la riera al seu pas per aquesta vila i per Arenys de Mar, arrossegant tot el que trobava per davant. La carretera N-II ha quedat col·lapsada, els passos subterranis inundats i molta gent atrapada a la platja, degut a que els accessos havien quedat bloquejats per l'aigua. Els bombers també han fet diverses sortides en d'altres localitats del Maresme, així com en poblacions del prelitoral de Barcelona i de la Catalunya central.





Posterioment, les tempestes s'han desplaçat en direcció sud. Acompanyades d'abundants llamps i trons, han descarregat aigua i calamarsa sobre el Barcelonès, Vallès Occidental i Baix Llobregat. Al vespre, seguien formant-se, de forma més aïllada, nuclis tempestuosos en punts de la meitat nord del país.


Font imatges: Meteocat

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP