Primera onada de calor de l'estiu 2010

10 de juliol del 2010

Durant les últimes dues jornades, Catalunya ha registrat les temperatures més altes del que portem d'any. Això ha estat degut a l'arribada d'una massa d'aire càlid procedent del nord del continent africà. Es tracta de la primera onada de calor del present estiu, una situació ben habitual en aquestes dates. L'ascens del mercuri dels termòmetres ha estat generalitzat, afectant tant a les temperatures diurnes com nocturnes. A més a més, cal destacar l'acusada sensació de xafogor molt present a les comarques del litoral i prelitoral.


Temperatura a 850 hPa (08-07-2010)

Els valors de les temperatures màximes s'han situat entre els 36ºC i els 39ºC a les comarques de Ponent i les Terres de l'Ebre, entre els 30ºC i els 35ºC a tot l'interior, i entre els 28ºC i els 31ºC al litoral, on la marinada ha estat força efectiva. A alta muntanya també ha arribat la calor, amb uns registres tèrmics que han superat el llindar dels 20ºC.


Temperatures màximes (08-07-2010)


Temperatures màximes (09-07-2010)

De cara als propers dies, la calor afluixarà lleugerament. No obstant, seguirem immersos en un ambient plenament estiuenc, amb domini de les altes temperatures, la xafogor i amb algunes tempestes de mitja tarda en punts de muntanya, sobretot de la meitat nord del país.


Fonts: Wetter3 / Meteoclimatic / Meteocat i elaboració pròpia

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP