Un juny "primaveral"

15 de juny del 2010

A pocs dies de l'inici de l'estiu astronòmic, el temps es manté força primaveral. L'arribada de masses d'aire fred en alçada, juntament amb l'entrada de vents de component nord, han afavorit la inestabilització de l'atmosfera. Els ruixats, molts d'ells en forma de tempesta, han visitat a moltes comarques catalanes al llarg de les darreres jornades. Els rius procedents de la serralada pirinenca baixen cabalosos i els embassaments estan gairebé plens. Sense dubte, aquestes precipitacions ajudaran a reduir el risc d'incendi forestal de cara als propers mesos, tot i que un excès d'aigua pot també afavorir el creixement del sotabosc.


Radars METEOCAT, 14-06-2010

Les temperatures, tret dels registres màxims assolits a principis de mes, no estan sent gaire elevades tenint l'època de l'any en la que ens trobem. Les nits són fredes a les comarques de l'interior i, especialment, a alta muntanya. Això ha fet que baixés la cota de neu i que alguns cims hagin tornat a quedar emblanquinats. La temperatura de l'aigua del mar tampoc ha pujat gaire. Fa poques jornades, al litoral de Barcelona, es registrava una temperatura d'uns dos graus més baixa si la comparem amb la de l'any passat.

Durant les properes jornades encara quedaran restes d'inestabilitat. Les temperatures, sobretot les diurnes, experimentaran un lent i feble ascens. La calor i la xafogor, típiques de l'estiu, encara trigaran uns quants dies en arribar.

Font imatge: METEOCAT

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP