Aurora austral des de la EEI
27 de juny del 2010
Una aurora polar es produeïx quan una ejecció de massa solar xoca amb els pols nord i sud de la magnetosfera terrestre, produint una llum difusa però predominant projectada en la ionosfera terrestre.
Succeeix quan partícules carregades (protons i electrons) són guiades pel camp magnètic de la Terra i incideixen en l'atmosfera prop dels pols. Quan aquestes partícules xoquen amb els àtoms i molècules d'oxigen i nitrogen, que constitueixen els components més abundants de l'aire, part de l'energia de la col·lisió excita aquests àtoms a nivells d'energia tals que quan es desexciten retornen aquesta energia en forma de llum visible.
Tot i que les aurores generalment només són visibles prop dels pols, les severes tempestes magnètiques que afecten al camp magnètic de la Terra poden desplaçar-les cap a l’equador. Aquesta imatge va ser presa durant una tempesta geomagnètica, problament originada per una ejecció de la massa coronal del Sol, el passat 24 de maig de 2010. La EEI es trobava sobre l’Oceà Índic meridional, a una altitud d'uns 350 quilòmetres.
Fonts: NASA / Wikipedia
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada