Primera imatge del GOES-15

13 d’abril de 2010El satèl·lit GOES-15 va ser llançat a l’espai, el 4 de març de 2010, des de Cap Canyaveral (EUA). En aquests moments són quatre els satèl·lits operatius de la sèrie GOES que ajuden als meteoròlegs de la NOAA a fer les seves prediccions dels temps.

El 6 de d'abril de 2010, a les 17:33 UTC, GOES-15 va realitzar la seva primera fotografia del planeta en el seu canal visible. La imatge de tot el disc, en blanc i negre, ens mostra una visió completa del continent americà. Sobre els Estats Units s’observa un sistema de tempestes, visible a partir d’una capa de núvols que s’estén des de Nova Inglaterra cap a l’oest, en direcció a les planícies centrals. Cap a l’oest apareix un front fred sobre les Muntanyes Rocalloses. El cel serè permet veure més de la meitat de l’Atlàntic, el sudest del país, el golf de Mèxic, Califòrnia i Mèxic.

GOES-15 és l’última versió dels satèl·lits geoestacionaris de la NOAA, amb la capacitat de capturar imatges a major resolució i amb unes mesures atmosfèriques més precises respecte als anteriors satèl·lits. Això permetrà als meteoròlegs detectar millor les zones de “mal temps”.

Després de cinc mesos de proves, la NASA entregarà oficialment el GOES-15 a la NOAA, que el deixarà en una òrbita de reserva. Estarà a punt per si algun dels altres satèl·lits GOES tingués algun problema tècnic.

Font d'informació: NOAA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP