Gran nevada a Barcelona (08-03-2010) - II

14 de març del 2010

La nevada del passat dilluns encara continua provocant problemes en alguns punts de Catalunya. Les comarques del nordest han estat les més afectades, amb importants acumulacions de neu i amb talls en el subministrament elèctric. La nevada ha deixat al descobert algunes mancances que pateix el país, tant a nivell d'infraestructures com de l'actuació davant d'aquestes situacions d'emergència.

Parlant de meteorologia, més imatges i un vídeo per a acabar d'il·lustrar la gran nevada de la qual vam ser testimonis. El passat dimarts, un cop va tornar a sortir el Sol, el satèl·lit Terra de la NASA ens va oferir unes precioses i espectaculars imatges. Gairebé tres quartes parts de Catalunya cobertes per la neu. A Barcelona, la neu ja només s'acumulava en els barris de la part alta de la ciutat. El Pirineu, per descomptat ple de neu, així com el sud de França.



Mentre la nevada queia sobre mitja Catalunya, el satèl·lit MSG va poder captar, en el seu canal visible, aquesta altra magnífica imatge. La depressió responsable del temporal, amb el seu centre davant la costa central, en plena rotació i desplaçament cap a llevant.

MSG, 08-03-2010, 17:15 UTC

En el mateix moment en que el satèl·lit MSG va fer la fotografia, jo estava passejant per la Plaça Catalunya, com poques vegades l'he vista. Es respirava un silenci especial, degut al poc trànsit que hi havia, tan sols interromput pels trons de la tempesta de neu.


Plaça Catalunya, 08-03-2010, 17:15 UTC


Font imatges : NASA / Sat24
Autor vídeo: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP