Tempestes d'estiu (12-07-2008)

13 de juliol de 2008

La d'ahir va ser una tarda tempestuosa a tota Catalunya. El pas d'una línia frontal acompanyada d'aire fred en alçada va provocar un augment de la inestabilitat, amb la formació de fortes tempestes, que van creuar el país de ponent a llevant. La precipitació va ser molt intensa a moltes localitats, provocant greus problemes en la circulació viària, ferroviària i inundant molts baixos i soterranis. També van ser protagonistes el vent i la calamarsa-pedra, donant lloc a més desperfectes. Després del pas de les tempestes, el descens de la temperatura va ser considerable, amb un ambient molt més fresc. Aquesta passada matinada, les temperatures mínimes han estat baixes, sobretot si tenim en compte que estem a mitjans del mes de juliol.

Algunes de les quantitats recollides van ser força destacables, superant en molts punts els 40 litres/m². Al barri de Sants de Barcelona es van recollir 32,3 mm, a l'Observatori Fabra, el pluviòmetre va recollir-ne un total de 53,8 mm i a la Vall d'Hebron, fins a 69 litres/m². Alguns màxims pluviomètrics van ser els 96 litres/m² de Begues o els 90 litres/m² de Sant Boi de Llobregat.


Fortes tempestes al litoral de la Costa Daurada.


"Diluviant" sobre la ciutat comtal.


Segona i darrera línia de tempestes.


Imatge del MSG d'ahir al vespre.

Font imatges: Meteocat / Eumetsat

1 comentarios:

Pol M. ha dit...

Quina tarda tempestuosa de Juliol!! Costarà obliar-la... I diumenge pel Penedès feia fresca min de 12 a 15 ºC!! A la Llacuna (Baix Anoia) mín de 10,7 ºC!! I la visibilitat excel·lent... m'han dit que es divisava Mallorca... al mes de Juliol... espectacular!!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP