L'huracà Dolly toca terra

24 de juliol de 2008

L'huracà "Dolly" va tocar terra la nit passada a la costa de l'estat nord-americà de Texas, prop de la frontera amb Mèxic, i poc després va perdre força fins a reduir-se a una tempesta tropical, el major perill de la qual continua sent l'amenaça d'inundacions.

Als Estats Units, tot i que els vents més forts ja han passat, les autoritats van advertir contra el perill de les fortes pluges en els dos pròxims dies.

Segons el Centre Nacional d'Huracans (NHC) d'Estats Units, podria haver-hi precipitacions de fins a 500 mil·límetres, encara que la mitjana serà d'entre 150 i 250 mil·límetres.

Poc abans d'arribar a la costa texana, amb vents de fins a 160 quilòmetres per hora, "Dolly" es va convertir en un huracà de categoria dos en l'escala de Saffir-Simpson, quan el seu centre es trobava tot just a uns 50 quilòmetres a l'est-nordest de la frontera.

Així va tocar terra, per a poc després perdre força. Segons l'últim comunicat, "Dolly" és una tempesta tropical amb vents sostinguts de 110 quilòmetres per hora.Font imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP