Notícia "curiosa"

25 d’octubre del 2006

Ahir dimarts, a l'edició de Barcelona del diari gratuït Què! vaig llegir una notícia que em va cridar l'atenció. Cito textualment:

Cantar en la ducha afecta al cambio climático
"La compañía Energy Australia, una de las principales distribuidoras de energías del país, ha lanzado un mensaje a la población para que deje de cantar en la ducha, según informa la BBC. Según esta empresa, esta actividad contribuye a un mayor gasto de agua y, por tanto, de energía. Todo ello afecta incluso, al calentamiento global."

L'aigua és un bé escàs a molts punts del planeta, i en un futur, és possible que sigui origen de molts conflictes per poder gaudir-ne. Cal doncs, estalviar-ne el màxim i intentar no contaminar-la. Tots sabem que és millor donar-se una dutxa que no un bany, on el consum d'aigua és molt superior. Quanta més estona estigui oberta una aixeta, més aigua es gasta. Però d'aquí a dir que cantar a la dutxa contribueix al canvi climàtic...

El canvi climàtic és un concepte que està de moda, en boca de tothom. Els mitjans de comunicació en parlen constantment, i en moltes ocasions, en lloc de donar informació, serveixen desinformació. Que una persona canti a la dutxa no veig que sigui motiu per gastar més aigua respecte a una altra que es dutxi sense dir "ni piu". Avui en dia, hi ha activitats i/o actuacions per part de l'ésser humà que atempten greument contra el medi ambient, i de les quals no sempre s'en parla. Si els que canten a la dutxa, fan un ús racional de l'aigua, i a sobre comencen el dia amb alegria i bon humor, doncs millor per ells. No crec que l'escalfament global s'agreugi per unes quantes "cançons sota la dutxa".

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP