Curs de Biometeorologia a BCN

4 d’octubre de 2006

Aquest divendres, 6 d'octubre, es realitzarà a Barcelona un curs que porta per títol "Biometeorologia. Temporal... ment?"

Del tríptic informatiu:
"El saber popular coneix les relacions existents entre diversos fenòmens ecològics i el comportament humà. Entre els nombrosos fenòmens destaquen els "meteoros" (pluja, vent,temperatura), les estacions i la llum (per exemple, la lluna). Tanmateix, no és infreqüent que la ciència contempli amb prudència les relacions simples entre aquests fenòmens. En el moment actual podem dir que algunes d’aquestes observacions populars s’han estudiat amb el rigor de la ciència i la tenacitat del mètode. Així sabem cada més i més sobre l’estacionalitat i l’estat d’ànim, dels vents i les emocions, com l’ansietat, i el grau d’il·luminació respecte de la letargia.

Al llarg d’aquesta jornada es posaran al dia amb llenguatge rigorós, però molt entenedor, l’estat actual de coneixements respecte dels mecanismes que uneixen aquests fenòmens ecològics i el nostre comportament. I precisament, per ser fidel a la nitidesa del llenguatge popular i a la pedagogia de la ciència, s’han seleccionat aquells professors que poden acoblar millor, per als assistents, aquest coneixement."

El curs està dirigit per Antonio Bulbena, director de l’Institut d’Atenció Psiquiàtrica Salut Mental i Toxicomanies (IAPS) i Tomàs Molina, meteoròleg de Televisió de Catalunya. Organitza l'event, el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona.

Trobareu més informació en el següent enllaç, clickant a la secció Cursos Especials.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP