XXI Trobada de socis de l'ACOM

11 de juny del 2006

Dissabte 10 de juny va tenir lloc a la Seu d'Urgell la Trobada de Primavera de socis de l'ACOM. A mig matí vam visitar, al Centre Cívic, l'exposició "Mirant al Cel: Astronomia i Meteorologia". La visita va ser molt interessant, amb gran quantitat de materials d'ambdues disciplines: fotografies, instruments meteorològics i astronòmics, llibres, ..., tot ben organitzat i amb la seva corresponen explicació. Tot seguit vam fer una ràpida visita a la Catedral, per després anar al Parc d'Aigües Braves del Segre. Aquest gran espai, esportiu i de lleure, va ser construït pels Jocs Olímpics de Barcelona 92, i justament aquest cap de setmana acollia una prova de la Copa del Món d'Slàlom en aigües braves. Vam poder comprovar in-situ que es tracta d'un esport on cal molta força, tècnica i bon reflexes.

Posterioment es va realitzar el tradicional dinar de germanor, en un restaurant molt acollidor situat a pocs quilòmetres de la frontera andorrana. Aquest va ser un bon moment per parlar amb els diversos socis i sòcies vinguts d'arreu de Catalunya. A les cinc de la tarda vam assitir, en el Consell Comarcal, a la xerrada que ens va oferir el consoci de la Vall de Bianya, el Sr. Jordi Zapata, amb el títol "Els Aiguats del 82 a l'Alt Urgell i Cerdanya". Va ser una xerrada agradable i entenedora, amb molta informació de caire meteorològic, que ens va permetre fer-nos una idea de la magnitud que va tenir aquest greu episodi de precipitacions, que va afectar especialment a les comarques del nord del país.

A la sortida, un petit grup vam visitar una altra exposició, en aquest cas, d'uns gravats de Goya, que formaven part de les col·leccions "Caprichos" i "Desastres". Per concloure la trobada, vam prendre uns refrescos a la terrassa d'un cèntric bar per apaivagar una mica la calor que feia, en una tarda força assolellada. Des d'aquí, donar les gràcies al Sr. Josep Maria Gasca per la seva inestimable feina en l'organització d'aquesta trobada.

2 comentarios:

Mariscal Tro ha dit...

Hola,
Va estar una Trobada interessant i varem poder veure força material instrumental i llibres de meteo antics. Personalment em decanto per un d´en Camilo Flamarión i diferents del Doctor Fontseré.
Bona companyia i molta meteorologia , o sigui un bon dia per a tots. Fins a la XXII Trobada.
A reveure.

Anònim ha dit...

Hola.
Bona Trobada i bon material.
Pel meu gust un pel curta.
M´hauria agradat més que l´Exposició hagués estat oberta al públic més hores.
Fins a la XXII.
Josep Maria

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP