Comença la temporada d'huracans 2006

6 de juny del 2006

El passat dia 1 de juny va començar la nova temporada d'huracans a l'Atlàntic Nord. El meteoròleg dels Estats Units, William Gray, ha pronosticat que fins al 30 de novembre es formaran 17 tempestes, nou de les quals es transformaran en ciclons, i d'aquests, cinc superaran els 178 km/h.

Els experts asseguren que aquest any no es repetirà la mateixa situació del 2005, quan 28 tempestes i 15 huracans, dels quals 7 van ser de categoria major, van descarregar la seva fúria a la conca atlàntica. La probabilitat de que un huracà de categoria 3, 4 o 5 impacti sobre les costes dels Estats Units és d'un 82%. Per l'estat de Florida, aquesta probabilitat és del 69%, mentre que per a la costa del golf de Mèxic disminueix fins als 38%.

En els pronòstics del 2006 queden reflexades les condicions vinculades amb l'anomenada "multidècada tropical". Aquests factors són, entre d'altres, les càlides aigües per sobre dels 26ºC, un veritable combustible per a la formació d'huracans, i una baixa pressió atmosfèrica. Hi ha dècades amb molta activitat i d'altres on el nombre de tempestes es situa per sota de la normal. Això es produeix cada deu a vint anys, quan les corrents d'aigua calenta canvien, i en aquests moments, ens trobem en un procés d'aigües més càlides del que és normal.

Els noms de les tempestes previstes per aquest any són: Alberto, Beryl, Chris, Debby, Ernesto, Florence, Gordon, Helene, Isaac, Joyce, Kirk, Leslie, Michael, Nadine, Oscar, Patty, Rafael, Sandy, Tony, Valerie i William.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP