Solstici d'hivern

21 de desembre del 2017


Avui dijous, a les 17:28 hora oficial peninsular, començarà l'hivern astronòmic a l’hemisferi nord. Aquesta nova estació durarà 88 dies i 23 hores. L’inici de les estacions bé donat, per conveni, per aquells instants en que la Terra es troba en unes determinades posicions en la seva òrbita al voltant del Sol. En el cas de l'hivern, es dóna el dia en que el Sol assoleix una menor altura aparent sobre l'horitzó al migdia. Això correspon al dia de menor duració de l'any. Té lloc el solstici d'hivern. La primavera començarà el proper 20 de març de 2018.

El dia 31 de gener hi haurà un eclipsi total de Lluna i el 15 de febrer tindrà lloc un eclipsi parcial de Sol, però cap dels dos serà visible des de casa nostra. La primera pluja de meteors important serà la de les Quadràntides, amb un màxim al voltant del 3 de gener.

La previsió elaborada per l'AEMET pel trimestre desembre 2017-febrer 2018 ens indica que hi ha una major probabilitat de que la temperatura assoleixi valors superiors a la mitjana del període de referència 1981-2010 a la Península, Balears i Canàries. Respecte a la previsió de precipitació, no s'aprecien diferències significatives respecte a la climatologia (període de referència 1981-2010). Com sempre, durant els propers mesos estarem molt pendents de les possibles irrupcions d'aire fred i les nevades.

Dades astronòmiques procedents del Instituto Geográfico Nacional (IGN, Fomento)
Font imatge: Pixabay

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP