Temps anticiclònic

11 de desembre del 2016

Finalitzem la setmana sota el domini de l'anticicló. En aquesta època de l'any, això implica dos tipus de temps ben diferenciats: boires a les valls i fondalades, que persisteixen durant tota la jornada al Pla de Lleida i en algunes comarques de les Terres de l'Ebre, i domini del sol a la resta del país. Les temperatures són contrastades entre la nit i el dia i les inversions tèrmiques s'accentuen dia rere dia.


Durant les últimes jornades, el sol ha estat el protagonista a l'àrea pirinenca, acompanyat d'alguns núvols prims i amb la presència de boira matinal al fons de les valls. L'ambient ha estat fred durant les nits i però relativament agradable als migdies. Aprofitant aquesta situació de bonança meteorològica, ahir vam realitzar una bona caminada al voltant del Lac des Bouilloses, situat a l'Alta Cerdanya.

Tot i que no s'esperen canvis en el temps de cara als propers dies, els models meteorològics comencen a indicar que aquest anticicló no serà etern. Caldrà anar seguint les properes actualitzacions per veure si a finals de la setmana vinent torna a haver-hi moviment meteorològic.


Autor fotografia: Diego Lázaro

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP