De l'estiu a la primavera

16 de juny del 2014

Aquesta última setmana hem tingut la primera glopada de calor de la temporada, que ens ha dut les temperatures més altes del que portem d'any. El vent de garbí s'ha encarregat de fer disparar el mercuri dels termòmetres. A la ciutat de Barcelona, durant tres dies consecutius, es van registrar temperatures màximes per sobre del llindar dels 30º. Els valors assolits al barri de Sants van ser:

- Dijous, 12 de juny: 31,4º
- Divendres, 13 de juny: 33,0º
- Dissabte, 14 de juny: 31,7º

Si durant el dia ha fet molta calor, les nits han estat d'insomni amb temperatures mínimes que no han baixat dels 20º, especialment a les comarques del litoral.

Però després de tanta calor, el temps s'ha inestabilitzat durant el cap de setmana. Els ruixats i les tempestes, localment fortes i acompanyades de calamarsa, han anat guanyant terreny i en poca estona han caigut importants patacs d'aigua. La matinada de diumenge, les tempestes van descarregar amb intensitat al litoral central. A Sants es van recollir un total de 21,8 mm. La baixada de les temperatures han estat signficativa, amb un ambient més confortable.

 Imatge dels radars METEOCAT. Forta tempesta descarregant a la costa central
 Mapa de descàrregues elèctriques de XDDE del METEOCAT (matinada del 15-06-14)

La inestabilitat i aquestes temperatures més primaverals es mantindran durant els primers dies d'aquesta setmana. A partir de dijous, els mapes ens indiquen que el temps s'estabilitzarà amb un progressiu ascens de les temperatures.


Font imatges: METEOCAT
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP