Territoris nevats (7 i 10 de gener de 2010)

11 de gener del 2010

L'onada d'aire fred polar, que durant la setmana passada va afectar a bona part del continent europeu, ha donat lloc a temperatures molt baixes i ha deixat importants acumulacions de neu, que posterioment s'ha convertit en gel. Un dels països que més ha patit els efectes d'aquest intens temporal d'hivern ha estat el Regne Unit. El passat dia 7 de gener de 2010, un satèl·lit de la NASA va capturar una espectacular imatge de l'illa, coberta per complet per la neu i el gel. Com si estiguessin en plena glaciació!!! Un zoom de la mateixa imatge ens permet veure com algunes ciutats han quedat immerses sota el mantell nival.





El satèl·lit MODIS va realitzar ahir, 10 de gener de 2010, una altra magnífica imatge sobre Catalunya. Es pot apreciar la gran extensió de territori coberta de neu: sud de França, Pirineu, PrePirineu, algunes zones de les comarques del nordest, comarques de Lleida, comarques de Tarragona, província de Terol, sud de la província de Saragossa, província de Castelló,...

A primer cop d'ull, destaca la divisió realitzada pel curs del riu Ebre. Des de Mequinensa fins a la seva desembocadura, ben lliure de neu. La zona coneguda com a cubeta de Móra divideix la gran taca blanca, que s'estén en direcció sudoest-nordest.



Font imatges: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP