El nou rècord mundial del cicló tropical Olivia

31 de gener del 2010

Si consulteu algun llibre de meteorologia o climatologia, concretament l'apartat de valors extrems, podreu veure com la ratxa màxima de vent registrada al planeta era de 372 km/h, assolida al Mount Washington (EUA), l'abril de 1934. Fa pocs dies, un comitè de climatòlegs de l'Organització Meteorològica Mundial (WMO) va confirmar que aquest registre havia estat superat. El nou rècord de vent (no originat per un tornado) correspon als 408 km/h originats pel cicló tropical Olivia, al seu pas per Barrow Island (Austràlia) el 10 d'abril de 1996. Evidentment, aquest registre comporta un altre rècord, al tractar-se de la ratxa màxima de vent d'un cicló tropical.

A continuació, una espectacular imatge de satèl·lit del cicló Olivia, amb un ull molt ben definit.



Si ens fixem en el recorregut realitzat per Olivia, la màxima intensitat (categoria 5 a l'escala Saffir-Simpson) va ser assolida al nordoest de l'illa d'Austràlia, al rebre gran quantitat d'energia procedent de les càlides aigües de l'oceà Índic. És en aquesta zona on es troba Barrow Island.



Per a consultar la nota de premsa de la WMO, feu clic aquí.

La Comissió de Climatologia de la WMO ofereix un extens i detallat llistat dels diferents rècords meteorològics i climàtics del nostre planeta. El podeu consultar fent clic aquí.

Font: WMO
Imatges: Wikipedia / BoM

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP