COP15: Copenhagen 2009

6 de desembre del 2009



La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic es celebrarà a la ciutat de Copenhagen, entre els dies 7 i 18 de desembre de 2009.

Durant l'adopció del Pla d'Acció de Bali, els governs danès, polonès i indonesi van acordar esforçar-se per a assegurar que la COP15 de Copenhagen fora absolutament crucial per al treball dels anys esdevenidors, per a crear un clima millor. Els antecedents d'aquesta decisió van ser els de l'últim informe de l’IPCC, que se centra més en la rapidesa d'acció. També es va reconèixer el fet que 2009 és més o menys l'última oportunitat d'arribar a un acord, si ha d'aprovar-se i ratificar-se a temps per a que entri en vigor després de la finalització del Protocol de Kyoto, l’any 2012.

La història de la CMCC mostra que els països poden arribar a acords amb rapidesa però que hi ha el risc que es paralitzin a causa de desacords interns. L'ambició del govern danès és que la COP15 aconsegueixi un acord global ambiciós que incorpori tots els països del món.

Els canvis en el món, des de la negociació del Protocol de Kyoto l’any 1997, demostren que és necessari un altre acord. Xina ha substituït a EUA com l'emissor més important de GEI i el preu del petroli s'ha disparat. Això ens recorda que els combustibles d'origen fòssil no tan sols són una font de contaminació, sinó que també constituïxen una font d'energia, les reserves de la qual es reduïxen constantment. L'objectiu del govern danès és arribar a un acord que redueixi la quantitat total d'emissions de GEI antropogèniques i que tingui el suport del major nombre de països possible.

Font: COP15

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP