Finalitza la temporada d'huracans 2008 a l'Atlàntic

30 de novembre del 2008

Avui diumenge ha finalitzat la temporada d’huracans 2008 a l’Atlàntic. Ha estat una de les temporades més actives dels darrers 64 anys, moment a partir del qual es van començar a tenir registres exhaustius.

En total hi hagut 16 tempestes tropicals. D’aquestes, vuit van esdevenir huracans, cinc dels quals van ser de categoria 3 o superior. De mitjana, una temporada té unes 11 tempestes amb nom, sis huracans i dos huracans més de gran categoria. Ha estat de nou una temporada activa: la desena per sobre de la mitjana en quant a activitat durant els darrers 14 anys.

Per primera vegada, sis ciclons tropicals van tocar terra als Estats Units i tres grans huracans van afectar a l’illa de Cuba. A més a més, en cinc mesos consecutius (de juliol a novembre) hi hagut un huracà important (de categoria 3 o superior).

Segons els experts, alguns factors que expliquen aquesta temporada tan activa serien: el fenomen de La Niña, que va finalitzar el passat mes de Juny, una temperatura més càlida de les aigües tropicals de l’oceà Atlàntic (1ºF per sobre de la mitjana durant el màxim de la temporada), així com la presència en curs d’una senyal multi-dècada, on la combinació de les condicions de l’oceà i de l’atmosfera fan que, des de 1995, hagi augmentat l’activitat dels huracans.


Trajectòries de les tempestes tropicals i huracans del 2008

Font: NOAA

2 comentarios:

Anònim ha dit...

ei!

merci per donar-me la pressió del barri de Sants del dia 24 de novembre de 2008.

UN petó

Diego Lázaro ha dit...

El dia 24 de novembre, la pressió atmosfèrica màxima va ser de 1006,2 hPa i la mínima de 995,4 hPa.

Salut!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP