Necrològica: Herbert Saffir (1917-2007)

29 de novembre de 2007

El científic Herbert Saffir, que va dissenyar juntament amb Robert Simpson, l'escala Saffir-Simpson de mesura de la intensitat dels huracans, va morir a Miami als 90 anys d'edat.

La versió digital del diari The Miami Herald va informar que Herbert Saffir va morir d'un atac al cor a l'hospital South Miami la nit del passat dimecres, 21 de novembre, segons va indicar el seu fill Richard.

Originari de Nova York, Saffir es va mudar a Miami l'any 1947 justament abans de que un huracà afectés a la ciutat, i al poc temps va canviar la seva intenció de dedicar-se a la construcció de ponts per la passió de la seva vida: l'estudi dels huracans.

Saffir va començar a desenvolupar l'actual escala de mesura de la intensitat dels huracans, d'un a cinc, a la fi de la dècada dels anys 60.

En el disseny de l'escala va participar també Robert Simpson, que llavors era el director del centre d'huracans del comtat de Miami-Dade.

A partir dels anys 70, segons el Miami Herald, l'escala Saffir-Simpson va començar a utilitzar-se de manera regular per a amidar la intensitat dels huracans en funció de la velocitat i força dels vents.

La categoria un és el nivell més baix d'huracà i el cinc el de major intensitat, amb una capacitat de destrucció massiva quan toca terra.

A més de la seva contribució a la mesura de la intensitat dels huracans, Herbert Saffir va insistir durant tota la seva carrera en la necessitat d'intensificar els codis en la construcció d'edificis perquè resistissin els vents huracanats.

Després del catastròfic huracà "Andrew", que va afectar al sud de Florida a l'agost de 1992, el comtat de Miami-Dade va reforçar la legislació de protecció d'edificis en gran part seguint els suggeriments de Saffir.

Després de l'huracà "Katrina" a l'agost de 2005, Saffir va insistir en la necessitat de prendre mesures molt més rigoroses per a preparar a la població en el cas de l'arribada d'un cicló de màxima intensitat.

Font: Agències d'informació de notícies / Apolo11.com

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Les temperatures que hi ha en aquesta pàgina web son de tota catalunya o només de la zona de Barcelona?

Diego Lázaro ha dit...

En els resums ja s'especifica que les dades són del barri de Sants de Barcelona.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP