Eclipsi total de Lluna de perigeu

26 de setembre del 2015

La matinada del proper dilluns 28 de setembre de 2015 es produirà un eclipsi total de Lluna visible en la seva totalitat des d'Europa, Àfrica, l'oceà Atlàntic i Amèrica. Aquest eclipsi serà especial ja que la Lluna, en el seu transcurs, assolirà el seu perigeu. És a dir, passarà pel punt de la seva òrbita més proper a la Terra i la veurem més gran. Aquesta "superlluna" tindrà un diàmetre d'aproximadament un 15% superior al de la Lluna quan passa pel seu apogeu.


L'eclipsi començarà a les 02:12 hores quan la Lluna entrarà a la zona de la penombra. A les 03:07 hores, la Lluna farà contacte amb la zona d'ombra. L'inici de la totalitat tindrà lloc a les 04:11 hores, assolint el màxim a les 04:48 hores i finalitzant a les 05:23 hores. L'últim contacte amb la penombra està previst per a les 07:22 hores.

Estarem molt pendents del cel ja que els núvols podrien dificultar l'observació de l'eclipsi en algunes comarques del país. Si no podeu observar la Lluna, tindreu l'opció de seguir l'eclipsi per Internet. Les següents entitats/associacions el retransmetran en directe a través de les pàgines web:



Fonts d'informació consultades: OAN, ServiAstro
Font imatge: ServiAstro

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP