El tro despertador

18 de juliol de 2013

Les tempestes estan sent notícia aquest mes de juliol. Pràcticament cada dia estan descarregant en alguna comarca del país. Durant l'estiu acostumen a produir-se durant les tardes a les àrees de muntanya de la meitat nord. Enguany però també estan afectant a d'altres sectors, donant lloc a veritables patacs d'aigua. Tot plegat acompanyat d'abundant activitat elèctrica, calamarsa/pedra i fortes ventades.

Aquesta setmana seguim sota aquesta mateixa llei de temps, marcada en general per matins assolellats i tardes amb ruixats i tempestes. Ahir i avui hi hagut un augment de l'activitat tempestuosa. Durant aquesta matinada, diversos nuclis convectius, que avançaven de ponent a llevant, han afectat a la costa central. Al voltant de les 02:50 hores, un fort tro ha despertat a gairebé tota la ciutat comtal. Ha descarregat un bon aiguat, tot i que no ha plogut de la mateixa forma a tots els barris. A Sants hem recollit 32,3 mm, amb una mica de calamarsa, i a l'Eixample s'ha assolit un màxim de 40,8 mm. En canvi, als barris situats més al nord de la ciutat amb prou feines han arribat als 5 mm. Després d'aquest festival d'aigua, llum i so, s'ha pogut constatar un sensible descens de la temperatura.

A continuació teniu un mapa amb les descàrregues electriques elaborat a partir de les dades de l'empresa Ingesco i disponible a la pàgina web del Comando Tibidabo. Podeu veure com la tempesta va creuar, d'oest a est, la ciutat de Barcelona.Font imatge: Comando Tibidabo & Ingesco
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP