Segona onada de calor de l'estiu

8 d’agost de 2012

En plena canícula ens arriba una nova onada de calor, la segona del present estiu. Una massa d'aire molt càlid emergirà del nord d'Àfrica, abraçant bona part del territori peninsular. Les temperatures pujaran amb força, especialment a les comarques de l'interior i sud del país. Serà aquí, en els punts tradicionalment més càlids, on les temperatures màximes podran oscil·lar entre els 35 i 40ºC. Al litoral també es registraran valors lleugerament per sobre del llindar dels 30ºC, tot plegat amb una sensació de xafogor que s'anirà intensificant de cara al cap de setmana.

Meteograma per a la ciutat de Barcelona

Els models meteorològics ens indiquen que l'onada de calor s'iniciarà demà dijous, assolint-se els màxims valors de temperatures entre les jornades de divendres i dissabte. A partir de diumenge seguirà fent calor però no serà tan intensa, ja que les temperatures iniciaran una tendència a la baixa. Com acostuma a passar en situacions com aquestes, l'advecció d'aire africà anirà acompanyada de pols sahariana en suspensió. Això farà que el cel pugui estar tèrbol degut a la presència d'aquesta calitja.

Mapa previst (11-08-2012, 12 UTC) de la concentració de pols en suspensió

Durant els propers dies, que seran molt caloros i xafogosos, caldrà seguir algunes recomanacions, com ara protegir-se del sol i la calor, hidratar-se molt bé i reduir l'activitat física durant les hores de màxima calor.


Font imatges: Wetterzentrale / University of Athens

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP