Quina calorada!!!

22 d’agost de 2012

Aquest mes d'agost passarà als anuaris com un dels més càlids dels últims anys. La present onada de calor ens està deixant temperatures realment elevades, que al llarg de les darreres jornades han arribat i superat el llindar dels 40ºC a moltes localitats. Si les temperatures màximes són notícia, també ho estan sent les temperatures mínimes, especialment a les comarques del litoral. Les últimes nits han estat molt caloroses, amb valors que no han baixat dels 25-27ºC. I tot plegat acompanyat d'una insuportable sensació de xafogor.

A la ciutat de Barcelona no s'ha assolit cap rècord de calor. Aquest passat dilluns, en plena onada de calor, vam viure el dia més calorós de l'any. Concretament, al barri de Sants, la temperatura màxima va ser de 34,5ºC i la temperatura mínima de 27,5ºC. La temperatura mitjana del dia va ser de 31,0ºC!!! A la resta del país, la calor va ser majúscula. A continuació podeu veure els mapes dels valors extrems de temperatura d'aquella jornada registrats per les estacions meteorològiques automàtiques de la xarxa Meteoclimatic.

Mapa de temperatures mínimes (20-08-2012)

Mapa de temperatures màximes (20-08-2012)

Finalment, a l'horitzó ja veiem com s'acosta l'esperat canvi de temps. La massa d'aire càlid africà que ens està afectant marxarà cap a la Mediterrània, deixant pas a una massa d'aire més fresca procedent de l'Atlàntic. Les temperatures experimentaran una davallada important i direm adéu a la calor. Per altra banda, ens creurà una línia frontal que podria mostrar-se bastant activa, sobretot si tenim en compte la calor i la xafogor acumulades durant tants i tants dies. Així doncs, els ruixats i les tempestes guanyaran terreny i localment podrien ser forts. Alerta amb les rieres i torrents!

Meteograma previst per a la ciutat de Barcelona


Font imatges: Meteoclimatic / Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP