Trànsit de Venus (5/6-06-2012)

4 de juny de 2012

Entre els dies 5 i 6 de juny es produirà un trànsit de Venus per davant del Sol. Serà visible en totes les seves fases a una àmplia regió de l'oceà Pacífic, que inclou les illes Hawaii, i en llocs septentrionals on sigui visible el sol de mitjanit. A Catalunya i les Illes Balears només serà visible, amb dificultat, en les seves últimes fases durant la sortida del Sol del dia 6 de juny (entre les 6:37 i les 6:55 hores). La silueta de Venus estarà finalitzant el seu viatge i començarà a abandonar el disc solar.


Es denomina trànsit al pas aparent d'un planeta per davant de la superfície del Sol. Des d'un planeta donat només es poden veure els trànsits dels planetes més interiors a ell en el sistema solar. Els observadors terrestres podem veure els trànsits de Mercuri, a raó de tretze per segle, i de Venus, a raó de tretze per mil·lenni.

El fenomen astronòmic es podrà seguir a través d'Internet. La Universitat de Barcelona (UB) el retransmetrà en directe de les illes Svalbard, a l'Àrtic, on es podrà observar el trànsit complet. Feu clic aquí per a accedir a la pàgina web Venus 2012. La NASA també té previst retransmetre en directe les 7 hores que durarà el trànsit de Venus. Podeu accedir a la seva pàgina web fent clíc aquí.

Trànsit de Venus (08-06-2004)

Per a observar-lo caldrà prendre les precaucions típiques de tota observació solar. Aquest fenomen no tornarà a produir-se durant el segle XXI. El següent tindrà lloc l'11 de desembre de 2117.  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP