Dos dies més de forta calor

28 de juny del 2012

Les altes temperatures són la notícia meteorològica d'aquesta setmana. Una forta onada de calor està afectant a una gran part del territori peninsular i també a l'arxipèlag canari. Registres superiors als 40ºC han estat freqüents a moltes comunitats i s'han superat diversos rècords de calor.

La massa d'aire càlid procedent del nord del continent africà ha arribat acompanyada de pols sahariana en suspensió. Ho hem pogut comprovar aquests últims dies, veient com el cel no estava ben blau i sobretot aquest matí, observant les taques de fang sobre els vehicles i el mobiliari urbà com a conseqüència dels ruixats i tronades de la passada nit i matinada.

Les temperatures són altes de dia però també de nit. A les comarques litorals costa de dormir, ja que la xafogor és força acusada. Avui mateix, en alguns barris de la ciutat de Barcelona, la temperatura mínima no ha baixat dels 25ºC.

Mapes de temperatures mínimes i màximes de la xarxa Meteoclimatic (28-06-2012)

Segons els models meteorològics, encara haurem de patir calor durant dos dies més. Les temperatures tocaran sostre entre demà i dissabte. Els valors més elevats es registraran a les comarques de Ponent i les Terres de l'Ebre. De cara a diumenge, primer dia de juliol, s'acostarà una línia frontal, que provocarà un augment de la inestabilitat, amb ruixats i tronades, obrint les portes a una massa d'aire més fresca. Es produirà una davallada de les temperatures, més notable de cara a dilluns. Seguirà fent calor però molt més suportable. Així doncs, una mica de paciència que la primera calorada de l'estiu té les hores comptades!

Meteograma per a la ciutat de Barcelona


Font imatges: Meteoclimatic / Wetterzentrale

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP