Destructiva tempesta tropical Washi

18 de desembre del 2011



El sud de les illes Filipines ha patit una gran devastació com a conseqüència del pas de la tempesta tropical Washi. Els equips de rescat treballen a contrarellotge en la recerca de persones en vida i desaparegudes. Les darreres informacions que arriben de la zona parlen ja de més de 800 víctimes mortals, centenars de desapareguts i més de 100.000 persones damnificades.


Washi va arribar a les costes filipines durant la nit de divendres, abandonant l'arxipèlag al llarg d'aquest diumenge. L'illa de Mindanao és una de les regions més pobres del país. La tempesta va afectar especialment a la ciutat portuària de Cagayan de Oro i Ilian. També va causar estralls a la petita illa de Negros, desplaçant-se posteriorment cap a la illa de Palawan. Les autoritats filipines comparen l'actual tempesta amb el tifó Ketsana, un dels més mortífers dels darrers anys, que va inundar gran part de Manila l'any 2009, provocant la mort de 464 habitants.

A més de les fortes ratxes de vent, la major part de la destrucció ha estat provocada per les sobtades i greus inundacions, que han escombrat pobles sencers i han destruït rutes i ponts. En aquests moments es treballa per a restablir el subministrament d'aigua i electricitat, retirar la runa i accedir a les zones que han quedat aïllades i on encara no han pogut actuar els equips d'emergència.


Font imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP