Pluges de tardor - I

25 d’octubre del 2011

Les temperatures s'havien anat normalitzant des de mitjans de la setmana passada però encara ens faltaven les pluges per a tenir la sensació de que la tardor ja havia arribat. El canvi de temps s'ha fet esperar, després d'uns mesos de molta sequera a gran part del país. Aquest primer episodi de pluges de la tardor es va iniciar diumenge a la tarda, amb els primers ruixats en punts del litoral i prelitoral. Durant la matinada de dilluns, les precipitacions van guanyar en extensió i intensitat, produint-se diversos aiguats, concentrats en algunes comarques del litoral de Tarragona, Maresme i sud de la Costa Brava.


Pertorbació i línia frontal associada (24-10-2011) - EUMETSAT

Al llarg de la jornada van anar sorgint ruixats tempestuosos sobre el mar que, de forma continuada, van afectar a les comarques del litoral i prelitoral. A la tarda, el pas d'una activa línia frontal procedent de l'Atlàntic va deixar precipitacions a pràcticament tot el país.



Aquesta passada matinada ha començat una treva pel que fa a les precipitacions, després de que en alguns observatoris meteorològics s'hagin recollit més de 100 litres per metre quadrat. Avui i demà gaudirem d'un temps completament diferent, amb domini del sol i ambient suau a migdia. Entre dijous i dissabte, nova tongada de precipitacions generals i abundants. Tingueu els paraigües a mà!


Font imatges: METEOCAT, EUMETSAT

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP