Embassaments catalans (05-10-2011)

5 d’octubre del 2011

La tardor avança, encara que meteorològicament no ho sembli. Les temperatures són superiors a les habituals per aquestes dates i segueix sense ploure de forma abundant i general. Moltes comarques catalanes, sobretot del Pirineu, de Ponent i del sud, estan patint una important sequera, ja que des del mes de maig no ha plogut de forma significativa. Això està comportant que el conjunt dels embassaments de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre estiguin en aquests moments per sota del 50% de la seva capacitat màxima.

Els pantans de les conques internes catalanes es troben en una millor situació, tot i que també han vist reduïda la seva reserva d'aigua. Afortunadament, les generoses precipitacions caigudes durant el juliol a les comarques del nordest han fet que aquest descens no hagi estat tan accentuat. Ara mateix estan al 79% de la seva capacitat màxima.

Estat dels embassaments de les Conques Internes Catalanes (05-10-2011)

Consultant alguns models meteorològics, no es preveuen precipitacions importants ni a curt ni mig termini. Habitualment, aquesta època de l'any és la més plujosa a moltes comarques del litoral i prelitoral, quan alguns aiguats o episodis de precipitacions abundants ajuden a omplir els embassaments d'algunes conques, com la del Ter, Llobregat o Muga. Molts boscos del país comencen a partir els efectes d'aquest dèficit hídric, que també ha provocat un mal inici de la temporada de bolets. Esperem que aviat es produeixi un punt d'inflexió en aquesta tendència actual i que finalment arribin les esperades pluges.


Font dades embassaments: Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP