Les inundacions del riu Mississippí

16 de maig del 2011

El Mississippí, el principal riu dels Estats Units d'Amèrica, està provocant greus inundacions als estats de Mississippí, Tennessee i Arkansas. Després de diverses setmanes amb abundants precipitacions i la fusió de la neu hivernal, aquest riu ha superat rècords de cabal no vistos des de les dècades de 1.920 i 1.930. Segurament assolirà el seu nivell màxim a Vicksburg (Mississippí) el proper 19 de maig, superant la marca de l'any 1.927. A New Orleans, la crescuda arribarà al seu major nivell el 23 de maig.

Ahir diumenge, seguint el pronòstic dels models computeritzats, les comportes del Morganza es van obrir per primer cop en 38 anys, per a desviar aigua del riu cap a la conca del Atchafalaya. L’objectiu és evitar que Baton Rouge, capital de Louisiana, i especialment New Orleans, pateixi unes inundacions pitjors que les registrades l’any 2.005, quan el sistema de dics que la protegien es va trencar després del pas de l’huracà Katrina. Aquesta decisió farà que una àrea d’uns 7.000 quilòmetres quadrats de la badia del riu Atchafalaya pugui quedar inundada, deixant sota les aigües unes 11.000 edificacions i afectant a més de 25.000 persones.

El sobreeixidor Morganza és part d’un sistema de dics i canals construïts per a prevenir la repetició de l’anomenada Gran Inundació de 1.927, que va afectar a set estats i va provocar la mort de 247 persones. S’espera que la massa d’aigua que ha vingut baixant des del nord necessiti fins a tres setmanes en passar pel sistema de dics i canals de la regió, per a desembocar finalment al Golf de Mèxic.


Imatge del 05-05-1973, durant la darrera obertura del sobreeixidor Morganza


Font imatge: NASA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP