Tempesta tropical "Fay"

22 d’agost de 2008La tempesta tropical Fay avançava lentament el dijous per aigües de l'Atlàntic, on va regressar després d'inundar centenars de cases, atrapar als residents i remullar gran part de la Florida.

Els meteoròlegs creuen que la tempesta copejarà la Florida per tercera vegada en una setmana, juntament amb Geòrgia, encara que no anticipen que cobri força d'huracà malgrat trobar-se novament a l'Atlàntic.

Els vents màxims sostinguts arribaven a gairebé els 97 quilòmetres per hora (60 mph). El Centre Nacional d'Huracans va dir que és possible que cobri més força mentre el seu ull romangui a l'Atlàntic. Però, segurament, s'afeblirà una vegada que s'endinsi novament en terra.

L'erràtica tempesta va tocar terra per primera vegada el dilluns als "Cayos de la Florida", i després va regressar a alta mar abans d'avançar amb rumb est i creuar l'estat. La major part del dimecres la tempesta tot just va avançar, inundant la costa central de la Florida.

Si Fay torna a endinsar-se a la península, com creuen els meteoròlegs, serà la quarta tempesta en els anuaris que escombra la Florida amb intensitat de tempesta tropical en tres ocasions. L'última va ser l'huracà Donna, l'any 1960.

Fonts: Chron.com / NOAA

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP