Tarda tempestuosa (17-06-2008)

18 de juny del 2008

El proper dissabte començarà l'estiu astronòmic. Ahir però, la primavera meteorològica va posar el seu punt i final, amb tempestes molt fortes a diverses comarques de Girona i Barcelona. Van caure veritables aiguats a primeres hores de la tarda. Una gran quantitat d'aigua en molt poc espai de temps. A més a més, acompanyades de fort aparell elèctric. Tot plegat, com acostuma a passar en aquest tipus de situacions, van haver-hi molts problemes i els bombers van realitzar nombroses sortides d'emergència. Molts baixos i soterranis van quedar inundats d'aigua, diverses carreteres van quedar tallades i el trànsit de trens per la línia C3 es va haver d'interrompre durant unes quantes hores.

Alguns dels registres pluviòmetrics més destacables van ser els 97 l/m² de Can Maçaneda, els 71 l/m² de Vilobí d'Onyar i els 66 l/m² de Granollers. A continuació, una imatge dels radars del Meteocat, en el moment en que descarregava amb més força sobre el Vallès Oriental. També, un mapa de les descàrregues elèctriques que ahir van caure sobre Catalunya.





A partir d'avui arriba l'estiu meteorològic. Torna l'anticicló, després de moltes setmanes on les pluges i les temperatures no gaire elevades han estat notícia. El sol i la calor s'imposaran durant les properes jornades.

Font imatges: Meteocat

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP