Estat dels embassaments catalans (25-6-07)

27 de juny del 2007

Les precipitacions de la primera quinzena de juny han estat molt irregulars amb valors inferiors a les mitjanes de la mateixa quinzena del període 1996-2007 a les conques internes de Catalunya. Aquesta distribució irregular de la pluja per sota dels valors històrics ha fet que a les conques de les rieres de Garraf - Ribes i a la conca del Fluvià -totes dues són conques no regulades- l'indicador pluviomètric disminueixi de valor i, seguint la tendència de la conca del Maresme en la darrera declaració de l'1 de juny, entrin en l'escenari d'excepcionalitat 1.

Cal tenir en compte que aquestes conques que entren en excepcionalitat se sumen a les del Llobregat (en excepcionalitat des del passat 16 d'abril) i el Maresme (en excepcionalitat des del passat 1 de juny).

La situació actual, malgrat que algunes conques han rebut menys aigua que l'ordinària per aquestes dates, és més optimista que la plantejada al febrer, endarrerint-se les entrades en excepcionalitat de moltes conques i esvaint-se la possibilitat d'arribar a emergència en alguna xarxa regional durant la resta de l'any.


Estat dels embassaments de les Conques Internes Catalanes


Estat dels embassaments de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

Fonts: Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP